Broileripurilainen tulisen chilikastikkeen kera

Jos haluat tehdä itse hyvää broilerimureketta, tarvitset monitoimikoneen tai muun hienontavan laitteen. Toki kaupanhyllyltäkin saa valmiiksi jauhettua broileria. Tarjoile purilaisen kanssa tulista chilikastiketta ja rapeita lohkoperunoita.

Neljälle

  • 600 g broilerin lihaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Tulinen chilikastike

  • ½ dl sambal oelekia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sipulia
  • 2 rkl tuoretta korianterisilppua
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 ½ dl neutraalia öljyä

Tarjoiluun

  • 4 hampurilaissämpylää
  • 4 viipaletta pihvitomaattia
  • ½ punasipuli
  • 4 salaatinlehteä

Lisäksi

  • uunissa paistettuja lohkoperunoita

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori valkosipulinkynsi ja sipuli ja silppua sipulit pieneksi. Silppua myös korianteri. Sekoita yhteen sambal oelek, sipuli- ja korianterisilput, vesi, suola ja sokeri. Sekoita aineksiin öljy. Anna kastikkeen maustua tarjoiluun asti. Kastikkeen voi pyöräyttää myös koneella.

2. Ellet käytä valmista jauhelihaa, leikkaa broilerin lihat pienemmiksi paloiksi ja hienonna ne koneella murekkeeksi. Halkaise chilit, poista siemenet ja silppua palot. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna sipuli pieneksi. Purista sitruunasta mehu.

Kuullota chili- ja sipulisilppua öljyssä ja sekoita sitten jauhelihaan. Lisää sitruunamehu ja purista sekaan valkosipulinkynsi, suola ja pippuri. Pyöräytä koneella vielä lyhyesti, että kaikki ainekset sekoittuvat. Muotoile mureketaikinasta neljä reilua pihviä ja paista ne kullanruskeiksi voissa tai penslaa ne öljyllä ja grillaa hiiligrillissä.

3. Kuori punasipuli ja viipaloi se. Viipaloi myös pihvitomaatti. Halkaise sämpylät ja laita pohjille salaatinlehdet, niiden päälle sipulirenkaat ja tomaattisiivut. Lisää lopuksi pihvit ja niiden päälle sämpylöiden kansiosat. Tarjoile kastikkeen ja rapeiden lohkoperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.