Broileripurilainen tulisen chilikastikkeen kera
Jos haluat tehdä itse hyvää broilerimureketta, tarvitset monitoimikoneen tai muun hienontavan laitteen. Toki kaupanhyllyltäkin saa valmiiksi jauhettua broileria. Tarjoile purilaisen kanssa tulista chilikastiketta ja rapeita lohkoperunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g broilerin lihaa
- 2 rkl öljyä
- 1 punainen chili
- 1 vihreä chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 iso sipuli
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Tulinen chilikastike
- ½ dl sambal oelekia
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sipulia
- 2 rkl tuoretta korianterisilppua
- 2 rkl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 ½ dl neutraalia öljyä
Tarjoiluun
- 4 hampurilaissämpylää
- 4 viipaletta pihvitomaattia
- ½ punasipuli
- 4 salaatinlehteä
Lisäksi
- uunissa paistettuja lohkoperunoita
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori valkosipulinkynsi ja sipuli ja silppua sipulit pieneksi. Silppua myös korianteri. Sekoita yhteen sambal oelek, sipuli- ja korianterisilput, vesi, suola ja sokeri. Sekoita aineksiin öljy. Anna kastikkeen maustua tarjoiluun asti. Kastikkeen voi pyöräyttää myös koneella.
2. Ellet käytä valmista jauhelihaa, leikkaa broilerin lihat pienemmiksi paloiksi ja hienonna ne koneella murekkeeksi. Halkaise chilit, poista siemenet ja silppua palot. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna sipuli pieneksi. Purista sitruunasta mehu.
Kuullota chili- ja sipulisilppua öljyssä ja sekoita sitten jauhelihaan. Lisää sitruunamehu ja purista sekaan valkosipulinkynsi, suola ja pippuri. Pyöräytä koneella vielä lyhyesti, että kaikki ainekset sekoittuvat. Muotoile mureketaikinasta neljä reilua pihviä ja paista ne kullanruskeiksi voissa tai penslaa ne öljyllä ja grillaa hiiligrillissä.
3. Kuori punasipuli ja viipaloi se. Viipaloi myös pihvitomaatti. Halkaise sämpylät ja laita pohjille salaatinlehdet, niiden päälle sipulirenkaat ja tomaattisiivut. Lisää lopuksi pihvit ja niiden päälle sämpylöiden kansiosat. Tarjoile kastikkeen ja rapeiden lohkoperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"