Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Spaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihapullia tomaattisoosissa onkin nyt vähän erilainen uusin mintun ja korianterin aromein. Jos sinulla on kiire, maustat vain valmiin purkkikastikkeen tuoreilla yrteillä!

Neljälle

  • 400 g spaghettia

Lampaanlihapyörykät

  • 300 g lammasjauhelihaa
  • ½ nippua tuoretta minttua
  • ½ nippua tuoretta korianteria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Tomaattikastike

  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 chiliä
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 oksa tuoretta oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • ½ maustemitta sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • muutama oksa tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja kuutioi se. Kuori sipuli ja silppua se sekä sellerinvarsi. Poista chilistä siemenet ja silppua se. Kuullota porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaatit. Anna kiehua hiljaa poreillen 20 minuuttia. Mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Nouki yrttien oksat ylös. Jos haluat, miksaa kastike sileäksi koneella. Pidä lämpimänä.

2. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

3. Sekoita jauhelihaan puolet minttu-, korianteri- ja valkosipulisilpusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile isoiksi lihapyöryköiksi kostutetuin käsin. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi ja laita lihapullat kiehumaan siihen. Hauduta lihapullia kastikkeessa kymmenisen minuuttia. Tarjoile yhdessä vastakeitetyn pastan ja minttusilpun kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat