20.2.2014. – Hyvän brownien salaisuus on siinä, että sen uskaltaa ottaa uunista pois ajoissa. Brownien pitää olla tummaa, suklaista ja keskeltä jopa hieman raakaa. Tähän reseptiin voi lisätä paahdettuja pähkinöitä, jos haluaa. Itse syön tätä sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita. Se on niin juuri parasta, toteaa reseptin ideoinut Pipsa Hurmerinta. Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.

Ainekset

  • 300 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)
  • 200 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
  • 2 dl hienoasokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele noin 25x25 cm:n kokoinen lasinen uunivuoka.

Laita vähän vettä kiehumaan kattilaan. Paloittele suklaa ja voi metallikulhoon ja aseta kulho kattilan päälle, kun vesi on alkanut kiehua. Anna suklaan ja voin sulaa ja hämmennä seosta välillä nuolijalla. Sekoita samaan aikaan toisessa kulhossa jauhot, suola ja kaakaojauhe.

Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, käännä liesi pois päältä ja kaada sokerit suklaan joukkoon. Sekoita, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Ota kulho pois vesikattilan päältä ja anna jäähtyä hetken aikaa.

Lisää suklaaseokseen ensin kaksi kananmunaa ja sekoita vispilällä. Sekoita sitten joukkoon loput munat. Lisää jauhot ja hämmennä nuolijalla, kunnes ne ovat juuri ja juuri sekoittuneet taikinaan. Älä sekoita yhtään ylimääräistä, jottei browniesta tule liian kakkumainen.

Kaada seos vuokaan ja paista puolisen tuntia.

Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.

Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaaleivokset