Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tahmea suklaatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä suklaakakusta riittää 3-4 hengelle 10 minuutiksi, tai 1 hengelle puoleksi tunniksi. Vesihaude saa juuri ja juuri poreilla, muuten suklaasta tulee rakeista.

1-4 hengelle

  • 50 g voita
  • 170 g tummaa suklaata
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita ritilä uunin keskelle. Jos haluat säästää tiskiä, voit käyttää samaa vuokaa taikinan tekemiseen ja kakun paistamiseen. Laita siis metallinen kakkuvuoka, läpimitaltaan noin 20 cm, suoraan liedelle matalalle lämmölle. Sulata voi vuoassa. Napsauta levy pois päältä heti kun voi on sulanut. Laita vuoka sivuun.

2. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kide- ja fariinisokeri voisulaan. Lisää muna, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele viimeiseksi mukaan suklaa, sekoita hyvin.

3. Laita vuoka uuniin kunnes kakku saa väriä ja alkaa irrota vuoan reunoista, noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai muuhun muotoon.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu