Tahmea suklaatorttu
Tästä suklaakakusta riittää 3-4 hengelle 10 minuutiksi, tai 1 hengelle puoleksi tunniksi. Vesihaude saa juuri ja juuri poreilla, muuten suklaasta tulee rakeista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1-4 hengelle
- 50 g voita
- 170 g tummaa suklaata
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- ½ tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita ritilä uunin keskelle. Jos haluat säästää tiskiä, voit käyttää samaa vuokaa taikinan tekemiseen ja kakun paistamiseen. Laita siis metallinen kakkuvuoka, läpimitaltaan noin 20 cm, suoraan liedelle matalalle lämmölle. Sulata voi vuoassa. Napsauta levy pois päältä heti kun voi on sulanut. Laita vuoka sivuun.
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kide- ja fariinisokeri voisulaan. Lisää muna, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele viimeiseksi mukaan suklaa, sekoita hyvin.
3. Laita vuoka uuniin kunnes kakku saa väriä ja alkaa irrota vuoan reunoista, noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai muuhun muotoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku