Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Suklaakupu, Iinan resepti

MasterChef23_EPS09_annosIINA_kuva_juuli_aschan_sveins_0172
Julkaistu 02.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.

Ainesosat

  • 800 g valkosuklaata
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 sitruunaa
  • 150 g normaalisuolaista voita
  • 2 kananmunaa
  • 200 g punaisia karviaisia
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 70 g mustikoita
  • 200 g mansikoita
  • 70 g pakastekarpaloita
  • 300 g tomusokeria
  • 70 g vettä
  • 1 tl punaista elintarvikeväriä
  • 1 sitruunamelissaruukku

Valmistusohje

Sulata 400 g valkosuklaata vesihauteessa, kunnes se saavuttaa 45-asteen lämpötilan. Ota tämän jälkeen kulho pois ja lisää 50 g valkosuklaata kulhoon ja sekoita. Jätä sivuun jäähtymään.

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sulata 150 g voita kattilassa ja sekoita joukkoon 150 g valkosuklaata. Lisää kahden sitruunan mehu ja raasta yhden sitruunan kuori. Lisää 1 dl sokeria ja 2,5 dl vehnäjauhoja. Sekoita ja kaada leivinpaperilla pingotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeillessa tikkuun ei jää taikinaa.

Lisää sulaan valkosuklaaseen toiset 50 g valkosuklaata ja sekoittele. Jäähdytä suklaa 31-asteiseksi ja kaada muottiin, niin että jokainen muotti täyttyy. Käännä muotti ylösalaisin kulhon päällä ja valuta hetken aikaa. Putsaa muotti päältä lastalla ja laita hetkeksi ylösalaisin leivinpaperin päälle. Nosta muotti ja putsaa lastalla muotti. Laita muotti pakkaseen.

Nosta kakku pois uunista ja jätä jäähtymään. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit