16.5.2014 Sini "Kinuskikissa" Visa leipoo tänään herkullisen makean popcornkakun. Resepti kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014).

Ainekset

  • 1½ dl maissinjyviä
  • rypsiöljyä
  • (suolaa)
  • 100 g voita
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 200 g valkosuklaata

Kinuskikastike

  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1½ dl fariinisokeria

Valmistusohje

Kaada ison kattilan pohjalle ohut kerros öljyä ja lisää maissinjyvät. Nosta kattila liedelle lämpenemään ja laita kansi päälle. Odota, kunnes popcornit ovat poksahdelleet.

Kaada popcornit isoon kulhoon. Halutessasi suolaa kevyesti.

Mittaa voi ja siirappi kattilaan. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes voi on sulanut. Nosta liedeltä ja jäähdytä hetki, jos seos ehti kiehahtaa.

Paloittele valkosuklaa ja lisää voi-siirappiseokseen. Sekoita, kunnes valkosuklaa on sulanut ja seos on tasaista.

Laita noin kolmannes popcorneista syrjään koristelua varten. Sekoita loppujen poppareiden joukkoon valkosuklaaseos.

Vuoraa kulho (tilavuus 2 l) kelmulla. Painele popcornseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tee kakulle poppareista kuori. Ne tarttuvat tahmaiseen pintaan, mutta voit tarvittaessa käyttää liimana sokerikuorrutetta.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Ota liedeltä – älä siis keitä kinuskiksi. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Kun kastike on kylmää, valuta sitä kakun päälle.

Vinkit

• Kakkua voi leikata kakkulapiolla murtaen. Varaa iso tarjoilulautanen putoilevien poppareiden vuoksi.

• Voit käyttää myös valmiita tai mikropoppareita. Tarvitset niitä noin 3,5 litraa.

• Kakkupalat on tarkoitettu syötäväksi sormilla!

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku