Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Bulgarialainen linssikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat tarjota jotain täyttävää, kokeile linssikeittoa! Se maistuu sellaisenaan tai leivän kera. Lihaisamman vaihtoehdon saat, kun lisäät keittoon mausteisia makkaranpaloja.

4 annosta

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaatteja
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl viinietikkaa
  • (½ tl hienonnettua timjamia)

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit huolella. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pehmeiksi. Lisää vesi, lihaliemikuutio, linssit, paprikajauhe, suola, laakerinlehti, puristetut valkosipulinkynnet ja tomaatit liemineen.

2. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 35 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.

3. Mausta valmis keitto sokerilla ja viinietikalla sekä reilulla ripauksella suolaa. Jos keitto on liian sakeaa, laimenna vedellä. Halutessasi voit lisätä mausteeksi hienonnettua timjamia.

Tuoreimmat aiheesta

Linssikeitto