Sipulinen linssimuhennos

Tämän vihreistä linsseistä valmistetun linssimuhennoksen ohje on peräisin Algeriasta, ovathan linssit pohjoisafrikkalaisten ruokien perusaineksia. Linssimuhennos on helppo valmistaa, ja se maistuu soijapihvien, soijamakkaran tai quorn-leikkeen rinnalla. Muut kuin kasvissyöjät tarjoavat muhennoksen paistetun lihan, makkaran tai broilerin lisukkeena.

4 annosta

  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • ½-1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 laakerinlehteä
  • 5-6 dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit huolellisesti ja pane ne kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että linssit peittyvät, ja keitä 3 minuuttia. kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja purista valkosipulinkynnet.

2. Sekoita valkosipulinkynnet, kaneli, juustokumina, mustapippuria, cayennepippuri ja suola. Kaada pois keitinvesi ja lisää kattilaan sipulilohkot ja laakerinlehdet. Lisää kattilaan myös oliiviöljy, maustesekoitus ja vesi.

3. Sulje kansi ja hauduta linssejä miedolla lämmöllä 30-35 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Lisää vettä, jos muhennos vaikuttaa kuivalta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.