Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Osta valmiiksi grillattuja broilerinkoipia tai paista ne helpon, herkullisen reseptimme mukaan. Ateriasta tulee oikein täyttävä kylmän tai haalean perunasalaatin sekä tuoreiden vihannesten kera.

Neljälle

  • 4 broilerinkoipea
  • 1 sitruuna
  • 4 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl timjamia tai oreganoa
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
  • 1 kg keitettyjä perunoita
  • 1 vihreä paprika
  • ½ lavakurkku
  • ½ nippu tilliä
  • kasvisliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl neutraalia öljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Paista broilerinkoivet uunissa. Penslaa koivet 15 minuutin jälkeen seoksella, johon laitat sitruunasta puristetun mehun, soijaa, 1 valkosipulinkynnen, timjamia ja mustapippuria.

3. Tarkista koivet 30 minuutin jälkeen. Tee viilto lihaan nähdäksesi, että liha on valkoista ja siitä tihkuva neste kirkasta.

4. Kuori raa'at perunat ja keitä ne vedessä vajaat 20 minuuttia.

5. Leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi niiden vielä ollessa kuumia, laita palat kulhoon.

6. Liuota liemikuutio 1 dl kuumaa vettä. Lisää öljy ja viinietikka sekä valkosipulinkynsi, ja kaada kastike perunakuutioiden päälle.

7. Leikkaa paprika ja kurkku pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Lisää vihannekset perunasalaattiin.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinkoivet