Linssikeittoa sitruunalla
Tämä ei välttämättä ole maailman kaunein keitto, mutta ah, niin maukas! Vihreät linssit ovat täynnä terveellisyyksiä, ja niiden maku avioituu hyvin valkosipulin ja sitruunan kanssa. Ellet syö täysin vegetaarisesti, voit käyttää keittoon kanalientä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kg linssejä
- 1 ½ l lientä
- 2 keltasipulia
- 4 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl kuminaa
- ½ sitruuna
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Purista sitruunasta mehu. Keitä liemi, lisää linssit sekä puolet sipulista. Lisää tomaatit ja valkosipuli.
2. Keitä soppaa 1 tunti tai kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Mausta jauhetulla kuminalla ja vastajauhetulla pippurilla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
3. Paista loput sipulista, ruskista kevyesti. Juuri ennen tarjoilua lisäät keittoon sitruunamehun ja ripottelet päälle paistettua sipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa