Perinteinen linssikeitto valmistuu näin:
Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: noin 30-40 minuuttia
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne hienoksi. Huuhtele porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
- Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä savustettua paprikajauhetta öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon porkkana- ja palsternakkapalat.
- Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, linssit, laakerinlehdet, tomaattipyree, punaviinietikka ja kasvisliemikuutio. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10-30 minuuttia (punaisten linssien keittoaika 10-15 minuuttia, vihreiden lähemmäs 30 minuuttia), kunnes linssit ovat pehmenneet
- Kun keitto on valmista, ripota pinnalle kuivatut yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa leivän ja kaura- tai ranskankerman kanssa.
Resepti: Hanna Olvenmark, Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019)