Linssikeitto – helppo, nopea ja edullinen
Perinteinen linssikeitto valmistuu vaivattomasti ja on todellista penninvenyttäjän ruokaa! Linssikeiton resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).
Ainekset
- 2 keltasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- öljyä paistamiseen
- noin 1 l vettä
- 1 tlk (400g) tomaattimurskaa
- 2 dl kuivattuja linssejä (vihreitä tai punaisia)
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl punaviinietikkaa (tai 1 rkl sitruunamehua)
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai timjamia
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- Kaurakermaa tai ranskankermaa
Valmistusohje
Perinteinen linssikeitto valmistuu näin:
Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: noin 30-40 minuuttia
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne hienoksi. Huuhtele porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
- Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä savustettua paprikajauhetta öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon porkkana- ja palsternakkapalat.
- Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, linssit, laakerinlehdet, tomaattipyree, punaviinietikka ja kasvisliemikuutio. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10-30 minuuttia (punaisten linssien keittoaika 10-15 minuuttia, vihreiden lähemmäs 30 minuuttia), kunnes linssit ovat pehmenneet
- Kun keitto on valmista, ripota pinnalle kuivatut yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa leivän ja kaura- tai ranskankerman kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa