Vihreiden linssien teko-ohje on Algeriasta. Linssit ovat pohjoisafrikkalaisen ruoan perustarvikkeita. Ateria on helppo tehdä ja maistuu mainiosti soijavalmisteiden, kuten soijalihan ja soijamakkaroiden kera. Niille, jotka haluavat muutakin kuin vegeruokaa, suosittelemme paistettua lihaa, makkaraa tai kananpoikaa linssien ohelle.

Neljälle

  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 maustemitta kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 laakerinlehteä
  • 5-6 dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit hyvin ja pane ne kattilaan. Kaada päälle vettä, niin että linssit peittyvät. Keitä linssejä 3 minuuttia. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja murskaa valkosipulinkynnet.

2. Sekoita valkosipulimurska kanelin, juustokuminan, kajennen ja suolan kanssa. Kaada vesi pois linsseistä. Pane sipulilohkot ja laakerinlehdet linssipataan. Kaada päälle öljy, maustesekoitus ja vesi.

3. Keitä linssejä miedolla lämmöllä kansi päällä, kunnes linssit ovat pehmeitä, noin 30-35 minuuttia. Lisää vettä, jos pata vaikuttaa kuivalta.

Tuoreimmat aiheesta

Linssikeitto