Burgundilainen lihapata
Burgundilainen lihapata vie kielen mennessään. Tällä hurmaat perheesi viikonloppuna. Maukkaasta padasta löytyy aineksia moneen makuun. Viimeisen silauksensa se saa punaviinistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g naudan paistia
- 50 g pekonia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rs tuoreita herkkusieniä
- 2 lihaliemikuutiota
- 2 dl punaviiniä
- 2 rkl sokeria
- 20 hillosipulia
- mustapippuria
- timjamia
- kastikesuurustetta
Valmistusohje
Ruskista lihasuikaleet ja pekoni padassa tai pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää palaset pannulle. Lisää herkkusienet ruskistumaan kokonaisina tai puolikkaina. Paista tovi ja mausta liemikuutioilla, punaviinillä, pippurilla ja timjamilla.
Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja hauduta kastiketta hiljaa poristen, kunnes liha on pehmeää. Suurusta kastiketta hiukan. Lisää hillosipulit ja tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku