Burgundilainen lihapata

Burgundilainen lihapata vie kielen mennessään. Tällä hurmaat perheesi viikonloppuna. Maukkaasta padasta löytyy aineksia moneen makuun. Viimeisen silauksensa se saa punaviinistä.

Ainekset

  • 600 g naudan paistia
  • 50 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rs tuoreita herkkusieniä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl sokeria
  • 20 hillosipulia
  • mustapippuria
  • timjamia
  • kastikesuurustetta

Valmistusohje

Ruskista lihasuikaleet ja pekoni padassa tai pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää palaset pannulle. Lisää herkkusienet ruskistumaan kokonaisina tai puolikkaina. Paista tovi ja mausta liemikuutioilla, punaviinillä, pippurilla ja timjamilla.

Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja hauduta kastiketta hiljaa poristen, kunnes liha on pehmeää. Suurusta kastiketta hiukan. Lisää hillosipulit ja tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.