Chili con carne jauhelihasta

Sami Garam valmistaa vieraansa Staffan Snellmanin kanssa mausteisen chili con carnen. Tällä reseptillä tuot ruokapöytääsi tuulahduksen eksotiikkaa. Chili con carne sopii sekä arkipöytään että tarjottavaksi viikonlopulle.

Ainekset

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 tlk ruskeita papuja suolaliemessä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl chilimausteseosta
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • ripaus cayennepippuria
  • 4 rkl lihafondia tai 1 lihaliemikuutio
  • 3 tomattia
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Ruskista jauheliha ja mausta se leikatulla sipulilla, valkosipulilla, chilillä, paprikajauheella, cayennepippurilla ja lihafondilla tai -liemikuutiolla.

Leikkaa tomaatit hakkeeksi ja lisää ne lihan päälle. Lisää myös vettä niin, että jauhelihaliha peittyy.

Hauduta kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon valutetut pavut. Hauduta vielä muutama minuutti.

Tarjoa kastike keitetyn riisin ja tuoreen paprikan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.