Chili con carne jauhelihasta
Sami Garam valmistaa vieraansa Staffan Snellmanin kanssa mausteisen chili con carnen. Tällä reseptillä tuot ruokapöytääsi tuulahduksen eksotiikkaa. Chili con carne sopii sekä arkipöytään että tarjottavaksi viikonlopulle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 tlk ruskeita papuja suolaliemessä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl chilimausteseosta
- 2 rkl paprikajauhetta
- ripaus cayennepippuria
- 4 rkl lihafondia tai 1 lihaliemikuutio
- 3 tomattia
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Ruskista jauheliha ja mausta se leikatulla sipulilla, valkosipulilla, chilillä, paprikajauheella, cayennepippurilla ja lihafondilla tai -liemikuutiolla.
Leikkaa tomaatit hakkeeksi ja lisää ne lihan päälle. Lisää myös vettä niin, että jauhelihaliha peittyy.
Hauduta kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon valutetut pavut. Hauduta vielä muutama minuutti.
Tarjoa kastike keitetyn riisin ja tuoreen paprikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku