Burgundinpata

Pata paljastaa punaviinin- ja pekoninmakuisen elämyksen!

5 annosta

  • 400 g naudan sisäpaistia
  • 75 g pekonia
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 1/2 dl punaviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkanaa
  • 100 g herkkusieniä
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 1/2 rkl Ohrakasta
  • persiljaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Kuutioi paisti ja suikaloi pekoni. Ruskista lihakuutiot pekonisuikaleiden ja tomaattipyreen kanssa. Lisää lihaliemi, punaviini, laakerinlehti, lohkoiksi leikattu sipuli ja murskattu valkosipulinkynsi. Hauduta melkein kypsäksi ja lisää suikaleiksi leikatut porkkanat.

Jatka hauduttamista hetki ja lisää viipaloidut herkkusienet, mausteet sekä kylmään vesitilkkaan liuotettu Ohrakas. Keitä vielä pari minuuttia. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!