Burgundinpata
Pata paljastaa punaviinin- ja pekoninmakuisen elämyksen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
5 annosta
- 400 g naudan sisäpaistia
- 75 g pekonia
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 dl lihalientä
- 1 1/2 dl punaviiniä
- 1 laakerinlehti
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 porkkanaa
- 100 g herkkusieniä
- rouhittua mustapippuria
- 1 1/2 rkl Ohrakasta
- persiljaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Kuutioi paisti ja suikaloi pekoni. Ruskista lihakuutiot pekonisuikaleiden ja tomaattipyreen kanssa. Lisää lihaliemi, punaviini, laakerinlehti, lohkoiksi leikattu sipuli ja murskattu valkosipulinkynsi. Hauduta melkein kypsäksi ja lisää suikaleiksi leikatut porkkanat.
Jatka hauduttamista hetki ja lisää viipaloidut herkkusienet, mausteet sekä kylmään vesitilkkaan liuotettu Ohrakas. Keitä vielä pari minuuttia. Koristele hienonnetulla persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku