Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Caesarsalaatti pastan ja broilerin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aidon Caesarin tunnistaa kermaisesta, maukkaasta kastikkeesta. Tässä Caesar-salaatin muunnelmassa alkuperäisen salaatin leipäkuutiot eli krutongit on korvattu grissineillä, italialaisilla leipätangoilla.

4 annosta

  • 2 dl gnocchipastaa
  • 4 grillattua broilerinuijaa
  • 2 ruukkua roomansalaatti
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli

Caesar-kastike

  • 2 munankeltuaista
  • ½ rkl dijonsinappia
  • 1 rkl anjovista
  • 1/4 dl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 3/4 dl ruokaöljyä
  • 1-2 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 pkt grissinejä

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä paketin ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja huuhdo kylmällä vedellä.

2. Kastike: Hienonna anjovikset ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita keltuaiset, anjovikset ja sinappi yleiskoneessa. Lisää öljy hiljalleen sekoituksen aikana. Sekoita mukaan parmesaanijuusto sekä puristettu valkosipuli ja lisää sitruunamehu ja viinietikka. Jatka vedellä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lohko tomaatit, hienonna punasipuli ja irrota roomansalaatista suurimmat lehdet. Lisää pastan joukkoon roomansalaatti, tomaatit, sipuli ja kastike. Jaa valmis salaatti neljälle lautaselle, annostele neljä grissiniä kunkin annoksen päälle ja aseta grillatut broilerinuijat päällimmäisiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Caesarsalaatti