Caesarsalaatti broilerifileen kera

Kermainen ja maukas kastike on aidon caesarsalaatin salaisuus. Teho- tai sauvasekoitin on suureksi avuksi valmistuksessa. Tässä ohjeessa anjovisfileet on korvattu kapriksilla. Halutessasi voit tarjota salaatin grillatun broilerifileen tai quorn-leikkeen kera, kuten kuvassa.

4 annosta

  • 2 ruukkua roomansalaattia
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 2 viipaletta paahtoleipää
  • 1 rkl oliiviöljyä

Salaatinkastike

  • 2 munankeltuaista
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/4 dl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 3/4 dl ruokaöljyä
  • 1-2 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • 4 broilerinfileetä tai quorn-leikettä

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna kaprikset ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita munankeltuaiset, kaprikset ja sinappi tehosekoittimessa. Lisää öljy tilkka kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää parmesaanijuustoraaste ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää sitruunamehu ja viinietikka. Lisää vettä niin, että koostumus on sopivan löysä. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Krutongit: Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi ja paista oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna punasipuli. Irrota roomansalaatista isoja lehtiä. Sekoita roomansalaatti, tomaatit ja sipuli ja lisää joukkoon osa kastikkeesta. Jaa salaattisekoitus neljälle lautaselle. Viimeistele kastikkeella ja leipäkrutongeilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!