1. Kastike: Hienonna kaprikset ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita munankeltuaiset, kaprikset ja sinappi tehosekoittimessa. Lisää öljy tilkka kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää parmesaanijuustoraaste ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää sitruunamehu ja viinietikka. Lisää vettä niin, että koostumus on sopivan löysä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Krutongit: Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi ja paista oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna punasipuli. Irrota roomansalaatista isoja lehtiä. Sekoita roomansalaatti, tomaatit ja sipuli ja lisää joukkoon osa kastikkeesta. Jaa salaattisekoitus neljälle lautaselle. Viimeistele kastikkeella ja leipäkrutongeilla.