Erittäin kevyt, mutta sangen herkullinen kasvislasagne varsinkin painontarkkailijoille. Tarjoile tämä valkokaalisalaatin kera, niin maksimoit vitamiinihyödyt.

4 hengelle

  • 12 lasagnelevyä (200 g)

Täyte 1

  • 250 g kokonaisena pakastettua pinaattia
  • 2 1/2 dl raejuustoa
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)

Täyte 2

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 suuri sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 tl oreganoa

Béchamel-kastike (valkokastike)

  • 8 dl kevytmaitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa muskottia jauhettuna
  • 2 dl vähärasvaista juustoraastetta (10%)

Tarjoiluun

  • valkokaalisalaattia

Valmistusohje

1. Täyte 1: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata pinaatti ja hienonna se karkeasti. Sekoita pinaattihakkeeseen raejuusto ja juustokumina. Lado voidellun uunivuoan pohjalle kerros lasagnelevyjä ja levitä pinaattiseos niiden päälle.

2. Täyte 2: Silppua sipuli. Sekoita kattilassa sipulisilppu, tomaattimurska, puristettu valkosipulinkynsi, suola, mustapippuri ja oregano. Kiehauta. Lado pinaattiseoksen päälle jälleen kerros lasagnelevyjä ja kaada päälle tomaattikastike.

3. Vatkaa vehnäjauhot kasarissa pieneen tilkkaan maitoa sileäksi seokseksi. Lisää sekoittaen loput maidosta ja kiehauta. Anna kiehua muutama minuutti sekoitellen. Ota kasari liedeltä ja sekoita maitokastikkeeseen muna, suola ja jauhettu muskotti. Levitä tomaattikastikkeen päälle viimeinen kerros lasagnelevyjä ja kaada maitokastike niiden päälle. Sirottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne