Kasvislasagne
Erittäin kevyt, mutta sangen herkullinen kasvislasagne varsinkin painontarkkailijoille. Tarjoile tämä valkokaalisalaatin kera, niin maksimoit vitamiinihyödyt.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 12 lasagnelevyä (200 g)
Täyte 1
- 250 g kokonaisena pakastettua pinaattia
- 2 1/2 dl raejuustoa
- 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
Täyte 2
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1 suuri sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 tl oreganoa
Béchamel-kastike (valkokastike)
- 8 dl kevytmaitoa
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa muskottia jauhettuna
- 2 dl vähärasvaista juustoraastetta (10%)
Tarjoiluun
- valkokaalisalaattia
Valmistusohje
1. Täyte 1: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata pinaatti ja hienonna se karkeasti. Sekoita pinaattihakkeeseen raejuusto ja juustokumina. Lado voidellun uunivuoan pohjalle kerros lasagnelevyjä ja levitä pinaattiseos niiden päälle.
2. Täyte 2: Silppua sipuli. Sekoita kattilassa sipulisilppu, tomaattimurska, puristettu valkosipulinkynsi, suola, mustapippuri ja oregano. Kiehauta. Lado pinaattiseoksen päälle jälleen kerros lasagnelevyjä ja kaada päälle tomaattikastike.
3. Vatkaa vehnäjauhot kasarissa pieneen tilkkaan maitoa sileäksi seokseksi. Lisää sekoittaen loput maidosta ja kiehauta. Anna kiehua muutama minuutti sekoitellen. Ota kasari liedeltä ja sekoita maitokastikkeeseen muna, suola ja jauhettu muskotti. Levitä tomaattikastikkeen päälle viimeinen kerros lasagnelevyjä ja kaada maitokastike niiden päälle. Sirottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku