Klassinen caesarsalaatti

Salaatinkastike tekee tästä salaatista aivan omaa luokkaansa. Ole tarkkana mittasuhteissa, niin täydellinen tulos palkitsee.

Neljälle

  • 4 roomansalaattikerää
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Salaatinkastike

  • 1 muna
  • 1 munankeltuainen
  • 2 sardellifileetä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl dijonsinappia
  • 4 dl ruokaöljyä
  • mahdollisesti maitoa ohentamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Leipäkrutongit

  • 10 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 ½ dl ruokaöljyä
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Salaatinkastike: Sekoita munat, keltuainen, sardelli, valkosipulinkynnet, viinietikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana ja vatkaa seos kermaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Kastikkeen tulee olla kuin ohutta majoneesia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Krutongit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista leivistä kuoret ja kuutioi ne. Sekoita keskenään öljy, basilika, rakuuna, timjami ja oregano sekä puristettu valkosipulinkynsi. Sekoita leipäkuutiot mausteöljyn kanssa, levitä uunipellille ja paista 7 minuuttia kullanruskeiksi.

3. Irrota salaatinlehdet kannasta, huuhtele ja linkoa ne. Sekoita salaatinlehdet ja kastike keskenään isossa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Mitoita kastikkeen määrä salaatinlehtiin niin, etteivät ne huku. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja krutongit ja mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!