1. Salaatinkastike: Sekoita munat, keltuainen, sardelli, valkosipulinkynnet, viinietikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana ja vatkaa seos kermaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Kastikkeen tulee olla kuin ohutta majoneesia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Krutongit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista leivistä kuoret ja kuutioi ne. Sekoita keskenään öljy, basilika, rakuuna, timjami ja oregano sekä puristettu valkosipulinkynsi. Sekoita leipäkuutiot mausteöljyn kanssa, levitä uunipellille ja paista 7 minuuttia kullanruskeiksi.
3. Irrota salaatinlehdet kannasta, huuhtele ja linkoa ne. Sekoita salaatinlehdet ja kastike keskenään isossa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Mitoita kastikkeen määrä salaatinlehtiin niin, etteivät ne huku. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja krutongit ja mausta suolalla ja pippurilla.