Caesarsalaatti broilerista ja perunakrutongeista

Klassinen caesarsalaatti valmistetaan roomansalaatista, leipäkrutongeista ja erityisestä caesarkastikkeesta. Tällä kertaa salaatti tarjotaan pääruokana broilerin ja herkullisten perunakrutonkien kera.

4 annosta

  • 1 ruukku roomansalaattia
  • salaattisekoitusta
  • 4 broilerinfileetä
  • 1 pala parmesaanijuustoa
  • 8-10 kirsikkatomaattia

Caesarkastike

  • 2 munankeltuaista
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • 1 rkl sardelleja
  • 1/4 dl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3/4 dl miedonmakuista ruokaöljyä
  • 1-2 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Krutongit

  • 1 uuniperuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Grillaa broilerinfileet kullanruskeiksi. Leikkaa peruna noin 5 cm kuutioiksi ja paista kuutiot öljyssä yhdessä puristetun valkosipulinkynnen kanssa, kunnes perunakuutiot ovat rapeita ja kullanruskeita. Anna kuivahtaa ja mausta suolalla. Viipaloi broilerifileet.

2. Kastike: Hienonna sardellit ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita munankeltuaiset, sardellit ja sinappi. Lisää öljy tipoittain koko ajan sekoittaen. Lisää myös parmesaanijuusto, puristettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja viinietikka. Ohenna kastiketta vedellä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Asettele salaatinlehdet ja halkaistut kirsikkatomaatit kauniisti neljälle lautaselle tai isolle vadille. Kaada päälle kastiketta ja ripottele pinnalle perunakrutongit. Pane broileriviipaleet salaattipedille ja koristele ohuilla parmesaanilastuilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!