Kinkku-munasalaatti
Salaatti on mukava aterian avaaja. Tässä salaatti kinkulla ja vihanneksilla. Makua antaa klassinen viinietikkakastike.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 200 g keittokinkkua
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- ½ punainen paprika
- 10 retiisiä
- 6 cocktailtomaattia
- 1 porkkana
- salaatinlehtiä
- persiljaa
Viinietikkakastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- 1 tl dijonsinappia
Valmistusohje
1. Viinietikkakastike: Sekoita keskenään suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon sinappi ja öljy.
2. Poista paprikasta siemenet ja paloittele paprika pieniksi paloiksi. Viipaloi retiisit ja puolita tomaatit. Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Suikaloi kinkku.
3. Asettele salaatinlehdet neljälle asetille. Annostele paprika, retiisit, paprikat ja kinkku salaatinlehtien päälle. Kuori kananmunat ja lohko ne.. Koristele salaatti persiljalla, kananmunalla ja tomaatilla. Pirskota päälle viinietikkakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa