Fetajuustosalaatti munanlohkojen kera
Tämä salaatti sopii mainiosti kesäiseksi lounaaksi. Reseptin määrät voi kaksinkertaistaa, jos haluat tarjoilla salaattia seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g fetajuustoa
- 250 g erilaisia salaatinlehtiä
- 8 kirsikkatomaattia
- ½ kurkku
- 16 minimaissia
- 1 punasipuli
- 1 tl suolaa
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
Kastike
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- maalaisleipää kokojyvästä
Valmistusohje
1. Kastike: Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri.
2. Kuutioi fetajuusto. Puolita tomaatit. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli, ripottele sipulisilpun päälle suolaa, anna levätä 5 minuuttia ja huuhdo sitten nopeasti suola pois jääkylmällä vedellä. Kaada kastike sipulisilpun päälle.
3. Kuori munat ja lohko ne. Asettele salaatinlehdet isolle vadille tai annoslautasille. Pohjusta kurkkukuutioin ja asettele päälle fetajuustoa, minimaisseja, munanlohkoja ja tomaatinpuolikkaita. Tiputtele päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kokojyvästä leivottua maalaisleipää salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka