Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Fetajuustosalaatti munanlohkojen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä salaatti sopii mainiosti kesäiseksi lounaaksi. Reseptin määrät voi kaksinkertaistaa, jos haluat tarjoilla salaattia seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 300 g fetajuustoa
  • 250 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 8 kirsikkatomaattia
  • ½ kurkku
  • 16 minimaissia
  • 1 punasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa

Kastike

  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • maalaisleipää kokojyvästä

Valmistusohje

1. Kastike: Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri.

2. Kuutioi fetajuusto. Puolita tomaatit. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli, ripottele sipulisilpun päälle suolaa, anna levätä 5 minuuttia ja huuhdo sitten nopeasti suola pois jääkylmällä vedellä. Kaada kastike sipulisilpun päälle.

3. Kuori munat ja lohko ne. Asettele salaatinlehdet isolle vadille tai annoslautasille. Pohjusta kurkkukuutioin ja asettele päälle fetajuustoa, minimaisseja, munanlohkoja ja tomaatinpuolikkaita. Tiputtele päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kokojyvästä leivottua maalaisleipää salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti