Cassoulet valkoisilla pavuilla
Klassista ranskalaista kotiruokaa, joka ei vaadi muita lisukkeita kuin maukasta maalaisleipää.
Kahdeksalle-kymmenelle
- ¾ l kuivattuja valkoisia papuja
- noin 350 g riimisuolattua sianlapaa isoina paloina
- 4 kabanossimakkaraa
- 3 keltasipulia, lohkoina
- 1 valkosipulinkynsi, halkaistuna
- 1 tl timjamia
- ½ purjo
- 1 nippu persiljaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 grillatun broilerin lihat
- 2-3 l kanalientä
- noin 2 dl korppujauhoja
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Liota papuja vedessä yön yli.
2. Siivilöi pavut. Laita ne suureen pataan, kaada päälle lientä niin että ne peittyvät hyvin ja lisää liha. Pistele makkaroihin muutama reikä ja lisää pataan. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää sipuli, valkosipuli, timjami, purjo, persilja ja laakerinlehdet.
3. Keitä pataa hiljalleen 20 minuuttia. Nosta makkarat padasta ja paloittele ne. Siivilöi liemi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita padan sisältö uunivuokaan. Sekoita makkarat ja grillatut kananlihat, lado vuorotellen uuden persiljan kera. Peitä pinta korppujauhoilla ja kostuta liemellä. Laita uuniin 40 minuutiksi tai kunnes pavut ovat täysin pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku