Iso lihavati mehevän papupadan kera
Brasilian kansallisruoan nimi on feijoada, joka on mehevä pataruoka. Sen voi valmistaa monella eri tavalla, ja se pitää valmistella päivää ennen tarjoilua. Erilaiset lihalaadut tarjoillaan mustapapujen kera. Annokset ovat kunnonkokoisia!
- Ruokavalio: Kananmunaton
12 hengelle
- 1 kg kuivattuja, mustia papuja liotettuina
- 2 l vettä (noin)
- 1 tuoresuolattu häränkieli, keitetty ja nyljetty
- 500 g tuoresuolattua sian lapapaistia
- 2 siansorkkaa
- 250 g savustettua siankylkeä
- 500 g naudan patalihapaloja
- 3 keltasipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 sellerinvarsi
- 3 laakerinlehteä
- 1-3 tl piri-piriä
- 250 g chorizomakkaraa
- 500 g raakaa sianlihamakkaraa
- 3 keskikokoista tomaattia
Koristeluun
- 2 appelsiinia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit karkeasti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet hienosti. Viipaloi selleri. Paloittele siankylki. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.
2. Laita pavut isoon kattilaan ja kaada päälle vettä, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Lisää häränkieli, lapapaisti, siansorkat, siankylki, naudanliha, sipuli, valkosipuli ja selleri. Lisää laakerinlehti ja mausta piri-pirillä tai tabascolla.
3. Keitä kannen alla 1 tunti. Nosta kieli padasta ja pidä lämpimänä. Keitä muita lihoja vielä 30 minuuttia. Pistele sianlihamakkaraan muutama reikä, jottei se halkea. Lisää makkara ja chorizo pataan ja anna kaiken kiehua ilman kantta 30 minuuttia. Nosta lihat ja makkarat ja pidä lämpimänä.
4. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Nosta padasta ½ litraa papuja ja muussaa ne tomaattien kanssa. Lisää seos papupataan. Paloittele kaikki lihat ja makkarat. Asettele papujen päälle. Koristele appelsiiniviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku