Charlotta-kakku
Laita suu makeaksi Charlotta-kakulla. Kakku on helppo valmistaa ja vie takuulla kielen mennessään. Täytteeksi sopivat esimerkiksi tuorejuusto ja jäätelö.
Kääretorttu
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
Täyte1
- 400 g sitruunatuorejuustoa
- 3 rkl kermaa
Täyte2
- 8 liivatelehteä
- 4 dl kermaa
- 500 g rahkaa tai tuorejuustoa
- 1 pss pakastevadelmia
- 1 tlk persikoita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja nostele ne munasokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
2. Nosta valmis kääretorttu pelliltä leivinpapereineen ja käännä se työtasolle sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
3. Täyte 1: Sekoita kerma tuorejuustoon. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle ja kääri levy rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Laita kääretorttu hyvin peitettynä saumakohta alaspäin jääkaappiin vetäytymään. Kääretortun voit tehdä jo edellisenä päivänä tai ostaa kaupasta valmiina.
4. Vuoraa noin kolmen litran vetoinen kulho tuorekelmulla. Leikkaa kääretortusta noin sentin paksuisia siivuja ja astettele siivut vuoan reunoille mahdollisimman lähekkäin.
5. Täyte 2: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon rahka tai tuorejuusto. Pilko persikat ja ota mehu talteen. Sekoita vadelmat ja pilkotut persikat kerma-juustomassaan.
6. Kuumenna persikkamehu kiehuvaksi. Ota liivatelehdet vedestä ja purista niistä vesi huolella. Lisää liivatelehdet kuumaan mehuun ja sekoita nopeasti. Kaada liivateneste kerma-juustomassaan ja sekoita huolella.
7. Kaada massa varovasti astiaan kääretorttujen päälle, niin että massa yltää kääretorttusiivujen reunaan saakka. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään saakka.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku