Koko Suomi leipoo: Suklainen Charlotte Russe kirsikoilla

KSL: Venäjä Anna
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipooi -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä Anna valmisti tuomareille suklaisen Charlotte Russen. Tämä venäläinen leivos kantaa myös nimeä Aleksanteri I:n kirsikkainen morsian.

Käätetorttutaikina

  • 4 munaa
  • 1dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • ½dl perunajauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • ½dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • Kirsikkahilloa/marmeladia (2dl)

Täyte

  • 5 liivatetta
  • 150g valkosuklaata
  • 3dl vispikermaa
  • 1prk maitorahkaa
  • vaniljasokeria (1tl)
  • Tuoreita kirsikoita (200g)

Voikreemikoristeet

  • 300g voita
  • 3dl tomusokeria
  • 3tl maitoa
  • 1½tl vaniljasokeria
  • Punaista ja vihreää elintarvikeväriä

Valmistusohje

Valmista kääretorttutaikina. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa 8min. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä kostean liinan alla. Levitä jäähtyneelle kääretortulle kirsikkahillo ja rullaa torttu.

Valmista Charlotte Russen täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulanut valkosuklaa ja vaniljasokeri maitorahkaan. Kiehauta noin ½ dl vettä ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet maitorahkaseokseen ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Leikkaa kirsikat paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon.

Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen kulho kelmulla. Leikkaa kääretortturullasta noin 1cm paksuisia kiekkoja ja vuoraa sillä kelmutettu kulho. Kaada täyte torttukiekkojen päälle kulhoon ja laita hyytymään jääkaappiin.

Valmista voikreemi koristeita varten vatkaamalla ainekset tasaiseksi vaahdoksi. Värjää osa vaahdosta punaiseksi ja osa vihreäksi.

Kumoa hyytynyt Charlotte Russe tarjoiluastialle ja pursota voikreemistä ruusuja ja lehtiä kakun päälle.

 

Parhaat ruokaohjelmat