Koko Suomi leipoo: Täyteläinen yhdistelmä saksalaisia suosikkeja, Iiris
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.
- Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min
Kakkupohja
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 4 kpl kananmunia
- 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1,5 dl kaakaojauhetta
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kevytmaitoa
Rahkatäyte
- 600 g maitorahkaa (lempi leivontarahka)
- 85 g tomusokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 1 kpl kananmuna
- 2 kpl keltuaista
- 0,5 dl maissitärkkelystä
- 1,5 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 rkl sitruunamehua
Kirsikkahillo
- 400 g kirsikoita, kivetön (pakaste)
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl hillo-marmeladisokeria
Kuorrute/ koristelu
- 2,5 dl vispikermaa
- 150 g ranskankermaa (rasva 28%)
Valmistusohje
RAHKATÄYTE: Valmista ensin rahkatäyte. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa kaksi Ø 20 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada tasaisesti kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneen lämmössä.
KAKKUPOHJA: Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Vuoraa kolme Ø 20 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina tasaisesti kolmeen vuokaan. Paista noin 15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
KIRSIKKAHILLO: Pilko kirsikat pienemmiksi paloiksi. Laita kirsikan palat veden kanssa kattilaan ja kuumenna. Kun kirsikat ovat pehmentyneet, lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään.
KUORRUTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ranskankerma. Mausta sokerilla. Laita tekeytymään jääkaappiin.
SUKLAAKORISTE: Pilko suklaa pieniksi paloiksi lämmön kestävään kulhoon ja sulata 45 asteiseksi. Jäähdytä suklaa sitä sekoittaen 24-25 asteiseksi. Kuumenna suklaa uudestaan 30-32 asteiseksi. Leikkaa leivinpaperi kahtia pitkittäissuunnassa. Kaada sula suklaa leivinpaperille ja levitä suklaa noin 40 x 12 cm kokoiselle alueelle. Laita toinen leivinpaperi suikale suklaan päälle. Kääri rullalle. Laita pakastimeen jäätymään.
KOKOAMINEN/VIIMEISTELY: Aseta kakkupohja rahkatäytteen päälle. Käännä ympäri ja aseta kakkuvadille. Poista rahkatäytteen päältä leivinpaperi. Lisää kirsikkahilloa rahkatäytteen päälle. Laita nyt toinen kakkupohja toisen rahkatäytteen päälle ja käännä ympäri. Aseta kakkuvadille toisten pohjien päälle. Poista leivinpaperi rahkatäytteen päältä. Lisää hilloa täytteen päälle. Aseta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi. Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. Pohja voi näkyä hieman reunoilta. Ota pakastimesta jäätynyt suklaa ja avaa rulla. Koristele kakku painamalla varovasti suklaalastuja pystyyn kakun pintaan. Laita lopuksi kirsikoita suklaalastujen viereen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka