Chili con carne riisin kera
Muheva chili con carne lämmittää kylmänä talvipäivänä mukavasti. Tarjoa lisänä riisiä ja kevyesti keitettyjä kasviksia kuten parsakaalia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 4 sipulia
- ruokaöljyä
- 1 rkl chili- tai cayennepippuria
- suolaa ja pippuria
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2½ dl lihalientä
- 1 laakerinlehti
- 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
- keitettyä parsakaalia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna padassa öljy ja kuullota sipuli. Lisää pataan jauheliha ja kypsennä voimakkaalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes jauheliha on murumaista.
2. Lisää suola, chili- ja cayennepippuri sekä laakerinlehti. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja kaada pataan tomaattimurska liemineen. Alenna lämpöä ja sekoita.
3. Lisää lihaliemi ja hauduta, kunnes chili con carne on sopivan sakeaa. kaada pataan valkoiset pavut ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja kevyesti keitettyä parsakaalia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku