Lammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin kera
Tämä on intialainen curry eli lihapata, jossa on niukasti kastiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 700 g luutonta lampaanlihaa
- 5 dl vettä
- 1½ tl suolaa
- 3 tomaattia
- 3 valkosipulinkynttä
- ½-1 rkl punaista chiliä
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 dl oliiviöljyä
- 1-2 rkl tuoretta silputtua korianteria
Koristeluun
- 1 vihreä chilipalko
Valmistusohje
1. Leikkaa lampaanliha noin sentin kuutioiksi. Hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Laita liha, tomaatit ja valkosipuli kattilaan. Kaada päälle vesi ja mausta suolalla, chilillä, inkiväärillä, kurkumalla ja paprikalla. Kaada päälle oliiviöljy, kiehauta ja keitä 20-25 minuuttia, kunnes liha on mureaa ja öljy nousee pinnalle. Pidä pataa silmällä, jottei se kiehu kuivaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä, etteivät mausteet pala.
3. Hienonna korianteri ja vihreä chili. Sekoita korianteri pataan ja anna makujen sekoittua muutaman minuutin ajan. Ripottele pinnalle vihreää chiliä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa