Lammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin kera

Tämä on intialainen curry eli lihapata, jossa on niukasti kastiketta.

4 annosta

  • 700 g luutonta lampaanlihaa
  • 5 dl vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 3 tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½-1 rkl punaista chiliä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl tuoretta silputtua korianteria

Koristeluun

  • 1 vihreä chilipalko

Valmistusohje

1. Leikkaa lampaanliha noin sentin kuutioiksi. Hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Laita liha, tomaatit ja valkosipuli kattilaan. Kaada päälle vesi ja mausta suolalla, chilillä, inkiväärillä, kurkumalla ja paprikalla. Kaada päälle oliiviöljy, kiehauta ja keitä 20-25 minuuttia, kunnes liha on mureaa ja öljy nousee pinnalle. Pidä pataa silmällä, jottei se kiehu kuivaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä, etteivät mausteet pala.

3. Hienonna korianteri ja vihreä chili. Sekoita korianteri pataan ja anna makujen sekoittua muutaman minuutin ajan. Ripottele pinnalle vihreää chiliä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.