Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on intialainen curry eli lihapata, jossa on niukasti kastiketta.

4 annosta

  • 700 g luutonta lampaanlihaa
  • 5 dl vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 3 tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½-1 rkl punaista chiliä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl tuoretta silputtua korianteria

Koristeluun

  • 1 vihreä chilipalko

Valmistusohje

1. Leikkaa lampaanliha noin sentin kuutioiksi. Hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Laita liha, tomaatit ja valkosipuli kattilaan. Kaada päälle vesi ja mausta suolalla, chilillä, inkiväärillä, kurkumalla ja paprikalla. Kaada päälle oliiviöljy, kiehauta ja keitä 20-25 minuuttia, kunnes liha on mureaa ja öljy nousee pinnalle. Pidä pataa silmällä, jottei se kiehu kuivaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä, etteivät mausteet pala.

3. Hienonna korianteri ja vihreä chili. Sekoita korianteri pataan ja anna makujen sekoittua muutaman minuutin ajan. Ripottele pinnalle vihreää chiliä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta