Kalkkuna-juureschili
8.1.2015.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Punajuuri 4 kpl
- Porkkana 4 kpl
- Palsternakka 3 kpl
- Sipuli 2 kpl
- GoGreen Luomu Kikherneet 2 tölkki
- Oliiviöljy 2 tl
- Jauheliha kalkkunan, 5-6 % rasvaa 400 g
- Rypsiöljy 1 tl
- Ruokasuola 1 tl
- Sambal Oelek (indonesialainen chilitahna) 1.5 tl
- Tomaatti, säilötty 400 g
Pinnalle
- Persilja, tuore 3 rkl
Valmistusohje
Valmistusohje:
Kuori ja) paloittele esikeitetyt punajuuret. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat ja sipulit.
Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta ja kaada kikherneet joukkoon.
Pirskota hieman öljyä pinnalle.
Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
Paista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja sambal oelekilla.
Kaada (kokonaiset säilötyt) tomaatit liemineen pannulle joukkoon. Lisää myös paahdetut kasvikset.
Paista chiliä käännellen muutaman minuutin ajan.
Hienonna pinnalle tuoretta persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa