Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalkkuna-juureschili

Julkaistu 08.01.2015 07:45

8.1.2015.

Ainekset

  • Punajuuri 4 kpl
  • Porkkana 4 kpl
  • Palsternakka 3 kpl
  • Sipuli 2 kpl
  • GoGreen Luomu Kikherneet 2 tölkki
  • Oliiviöljy 2 tl
  • Jauheliha kalkkunan, 5-6 % rasvaa 400 g
  • Rypsiöljy 1 tl
  • Ruokasuola 1 tl
  • Sambal Oelek (indonesialainen chilitahna) 1.5 tl
  • Tomaatti, säilötty 400 g

Pinnalle

  • Persilja, tuore 3 rkl

Valmistusohje

Valmistusohje:

Kuori ja) paloittele esikeitetyt punajuuret. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat ja sipulit.

Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta ja kaada kikherneet joukkoon.

Pirskota hieman öljyä pinnalle.

Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Paista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja sambal oelekilla.

Kaada (kokonaiset säilötyt) tomaatit liemineen pannulle joukkoon. Lisää myös paahdetut kasvikset.

Paista chiliä käännellen muutaman minuutin ajan.

Hienonna pinnalle tuoretta persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Chili