Ciabatta

Jos on kerran maistanut tätä ihanaa italialaista leipää, on koukussa. Leivän vahva maku muodostuu taikinan pitkän nostatusajan ansiosta. Vastapaistettuna ciabatta on hieman sitkeää sisältä ja herkullisen rapeaa pinnalta.

8-10 palaa

  • 1,3 l erikoisvehnäjauhoa
  • ½ l haaleaa vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä + voiteluun
  • 25 g hiivaa
  • ½ rkl sokeria

Valmistusohje

1. Kaada haalea vesi yleis- tai monitoimikoneen taikinakulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää muut ainekset, mutta säästä 1 dl jauhoa leipomiseen. Vaivaa taikinaa ensin 2 minuuttia hitaasti ja sitten 8 minuuttia voimakkaasti. Taikinan pitää jäädä löysäksi.

2. Voitele reunallinen uunipannu öljyllä ja taputtele taikina siihen. Taputtele öljyä vielä taikinan pinnalle.

3. Peitä taikina tuorekelmulla parhaan nousemistehon saavuttamiseksi. Anna nousta 1 tunti.

4. Kaada taikina varovasti hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. Leikkaa taikina 8-10 pitkulaiseksi palaksi. Nosta ne varovasti voidelluille uunipelleille, jätä reilusti tilaa väleihin. Anna leipien nousta vielä 2 tuntia.

5. Paistia 175 asteessa 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!