Coleslaw á la Kari Aihinen
Coleslaw on klassinen salaatti, jota kannattaa tehdä kerralla reilusti, sillä se säilyy jääkaapissa hyvin muutamia päiviä. Kokeile Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttua Kari Aihisen coleslaw-reseptiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Coleslaw
- 1 keskikokoinen kaali
- 2 porkkanaa
- 1½ dl majoneesia (Hellmans)
- 1 dl ranskankermaa
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise kaali, leikkaa kanta pois ja suikaloi se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kauli kaalia pyyhkeen sisällä jotta kaali notkeentuu ja sen rakenne pehmenee.
2. Sekoita majoneesi, ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola. Kastikkeen kuuluu olla voimakkaan makuinen, makea ja hapokas, sillä kaali ja porkkana imevät itseensä paljon makua!
3. Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste isoon kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Tätä salaattia kannattaa tehdä kerralla reilusti sillä se säilyy jääkaapissa hyvin muutamia päiviä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti