Coleslaw
Coleslaw on kaalisalaattia, jossa ohuita kaalisuikaleita maustavat miedon kermainen kastike ja hapan viinietikka. Valmista salaatti edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua. Kaalisalaatti maistuu erityisen hyvältä grillatun porsaankyljen kera, mutta se sopii myös monien muiden ruokien lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 7½ dl suikaloitua kaalia
- 1 porkkana
- ½ rkl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 dl majoneesia
- ½ tl sellerisuolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana raastinraudan karkealla terällä.
2. Liuota sokeri viinietikkaan. Sekoita joukkoon majoneesi, sellerisuola ja valkopippuri. Lisää kermaviili.
3. Sekoita kaalisuikaleet, raastettu porkkana ja kastike. Anna salaatin vetäytyä viileässä yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa