Kaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
Välillä unohtuu, että kaali on todella hyvää ja näyttää erittäin koristeelliselta tarjoilussa. Tämä ruokalaji valmistuu varhaiskaalista tai tavallisesta valkokaalista. Savoijinkaali toimii myös hyvin. Mausteyrteistä tähän sopivat hyvin persilja, tilli, kirveli tai ruohosipuli. Tarjoile vegetaarisena lämpimänä ruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 pientä varhaiskaalinpäätä
- 100 g juustoraastetta
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 3-4 rkl oliiviöljyä
- ½ tl sitruunamehua tai sherryviinietikkaa
- 1-2 rkl nestettä kaalinkeitosta
- 1 nippu mausteyrttejä
- suolaa
Valmistusohje
1. Rapsuta perunat puhtaiksi ja jaa ne pituussuuntaan tai leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Keitä perunapalat pehmeiksi laakeassa kattilassa pienessä, kevyesti suolatussa vesimäärässä. Suurin osa vedestä höyrystyy pois, kaada loppu vesi pois. Ripottele päälle juustoraaste ja pidä lämpimänä.
2. Halkaise kaalinpäät, sido tarvittaessa kutistetulla puuvillalangalla jotta lehdet pysyvät paikoillaan. Keitä kaalinpuolikkaat pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä 1 rkl öljyn kera. 8-10 minuuttia on yleensä tarpeeksi, kokeile tikun avulla kypsyysaste. Valuta ylimääräinen vesi puolikkaista.
3. Vatkaa mausteyrttiviinietikan ainekset yhteen. Asettele perunat vadille ja kaalit niiden päälle. Kaada norona päälle oliiviöljy ja viinietikka ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka