Omenarosolli
Osaan vanhoista rosolliresepteistä tulee myös lihaa, mutta monet valitsevat mieluummin tämän reseptin, joka on kevyt ja raikkaanmakuinen. Sitä paitsi siitä tulee kestävämpi, kuin pelkällä sillitäytteellä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 3 säilöttyä sillifileetä
- 8 pientä säilykepunajuurta
- 1 iso hapan omena, kuorittu
- ½ keltasipuli
- 1 suolakurkku
- 2 isoa kylmää, keitettyä perunaa
- 1 rkl sinappia
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuutioi silli, punajuuret, omena, keltasipuli, suolakurkku ja peruna hienoksi.
2. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka. Vatkaa mukaan öljy tippa kerrallaan. Sekoita kastike muiden aineksien kera. Pakkaa rosolli vedellä huuhdottuun kulhoon ja anna levätä kylmässä hetki.
3. Käännä salaatti tarjoiluvadille.
4. Vatkaa kerma, pursota rosollin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa