Osaan vanhoista rosolliresepteistä tulee myös lihaa, mutta monet valitsevat mieluummin tämän reseptin, joka on kevyt ja raikkaanmakuinen. Sitä paitsi siitä tulee kestävämpi, kuin pelkällä sillitäytteellä.

Neljälle

  • 3 säilöttyä sillifileetä
  • 8 pientä säilykepunajuurta
  • 1 iso hapan omena, kuorittu
  • ½ keltasipuli
  • 1 suolakurkku
  • 2 isoa kylmää, keitettyä perunaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuutioi silli, punajuuret, omena, keltasipuli, suolakurkku ja peruna hienoksi.

2. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka. Vatkaa mukaan öljy tippa kerrallaan. Sekoita kastike muiden aineksien kera. Pakkaa rosolli vedellä huuhdottuun kulhoon ja anna levätä kylmässä hetki.

3. Käännä salaatti tarjoiluvadille.

4. Vatkaa kerma, pursota rosollin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Rosolli