Omenarosolli
Osaan vanhoista rosolliresepteistä tulee myös lihaa, mutta monet valitsevat mieluummin tämän reseptin, joka on kevyt ja raikkaanmakuinen. Sitä paitsi siitä tulee kestävämpi, kuin pelkällä sillitäytteellä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 3 säilöttyä sillifileetä
- 8 pientä säilykepunajuurta
- 1 iso hapan omena, kuorittu
- ½ keltasipuli
- 1 suolakurkku
- 2 isoa kylmää, keitettyä perunaa
- 1 rkl sinappia
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuutioi silli, punajuuret, omena, keltasipuli, suolakurkku ja peruna hienoksi.
2. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka. Vatkaa mukaan öljy tippa kerrallaan. Sekoita kastike muiden aineksien kera. Pakkaa rosolli vedellä huuhdottuun kulhoon ja anna levätä kylmässä hetki.
3. Käännä salaatti tarjoiluvadille.
4. Vatkaa kerma, pursota rosollin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi