Crêpesit hedelmäkompotilla
Ohuet crêpesit, jotka on täytetty herkullisella hedelmähillokkeella, sopii hyvin päivällisen loppuun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Crêpes
- 2 kananmunaa
- 2 munankeltuaista
- 1 tl kidesokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl voisulaa
- 1 ½ dl kahvikermaa
- 1 ½ dl vettä
Hedelmäkompotti
- 1 omena
- 1 dl vettä
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl rusinoita
- 100 g luumuja
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- 1 appelsiini
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Crêpes: Vatkaa kananmunat, munankeltuaiset, sokeri, vesi, tilkka maidosta sekä vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja lisää taikinaan. Lisää kerma, loput maidosta ja viimeiseksi suola. Sekoita hyvin ja siivilöi. Paista niin ohuita crêpesejä kuin mahdollista, pidä lämpiminä.
2. Hedelmäkompotti: Keitä vesi ja sokeri. Laita kuivatut aprikoosit sokeriliemeen ja keitä pehmeiksi. Nosta aprikoosit liemestä. Poista omenasta siemenkota, leikkaa lohkoiksi ja laita lohkot liemeen. Anna niiden kiehua hitaasti kunnes ne ovat lähes pehmeitä; ne eivät saa kiehua rikki. Nosta omenat liemestä. Kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia lohkoja. Paloittele luumut. Ota kattila liedeltä, lisää luumut ja rusinat. Kun liemi on jäähtynyt, lisää omenalohkot, appelsiinipalat ja aprikoosit. Mausta tilkalla sitruunamehua.
3. Tarjoile crêpesit rullattuina hedelmähillokkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka