Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crêpesit hedelmäkompotilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohuet crêpesit, jotka on täytetty herkullisella hedelmähillokkeella, sopii hyvin päivällisen loppuun.

Ainekset

  • Neljälle

Crêpes

  • 2 kananmunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl voisulaa
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ dl vettä

Hedelmäkompotti

  • 1 omena
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl rusinoita
  • 100 g luumuja
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Crêpes: Vatkaa kananmunat, munankeltuaiset, sokeri, vesi, tilkka maidosta sekä vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja lisää taikinaan. Lisää kerma, loput maidosta ja viimeiseksi suola. Sekoita hyvin ja siivilöi. Paista niin ohuita crêpesejä kuin mahdollista, pidä lämpiminä.

2. Hedelmäkompotti: Keitä vesi ja sokeri. Laita kuivatut aprikoosit sokeriliemeen ja keitä pehmeiksi. Nosta aprikoosit liemestä. Poista omenasta siemenkota, leikkaa lohkoiksi ja laita lohkot liemeen. Anna niiden kiehua hitaasti kunnes ne ovat lähes pehmeitä; ne eivät saa kiehua rikki. Nosta omenat liemestä. Kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia lohkoja. Paloittele luumut. Ota kattila liedeltä, lisää luumut ja rusinat. Kun liemi on jäähtynyt, lisää omenalohkot, appelsiinipalat ja aprikoosit. Mausta tilkalla sitruunamehua.

3. Tarjoile crêpesit rullattuina hedelmähillokkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut