Kiehauta karpalot, 50 g sokeria, suola ja vesi kattilassa. Aja tehosekoittimessa sileäksi ja siivilöi. Kiehauta siivilöity liemi, lisää 15 g liivatetta (liotettuna), anna kiehua hetki, kaada pellille ja vie jäähtymään. Stanssaa hyytelö annokseen.
Pese maa-artisokat ja leikkaa pienemmäksi. Kuullota voissa kattilassa hetken aikaa, lisää kerma ja keitä kypsäksi. Aja tehosekoittimessa sileäksi, mausta suolalla ja pippurilla, jäähdytä ja pullota.
Keitä pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Anna jäähtyä hetki. Laita karpalot sekä valkoherukat eri astioihin ja kaada pikkeliliemi päälle. Anna maustua annoksen kokoamiseen asti.
Leikkaa maa-artisokat paloiksi, pyöritä öljyssä, suolassa ja pippurissa. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
Raasta maa-artisokka ja friteeraa 170-asteisessa öljyssä. Nosta jäähtymään paperin päälle ja mausta suolalla.
Aja valkoherukat tehosekoittimessa sokerin, suolan ja öljyn kanssa. Siivilöi.
Paahda hasselpähkinät pannulla kunnes kuori alkaa rikkoutumaan. Kuori pähkinät pyyhkeen sisällä ja rouhi morttelissa pieneksi.
Pyörittele paahdetut maa-artisokat valkoherukkavinaigrettessa ja hasselpähkinärouheessa, mausta suolalla. Kokoa annos.