The Great Pavlova

Tämä jälkiruoka takaa onnen kaikissa juhlissa niille, joilla on vielä lapsenmielisyys tallella.

Ainekset

  • Kymmenelle

Marenki

  • 2 dl munanvalkuaista
  • 4 ½ dl sokeria
  • 2 rkl maizenaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Sokeriliemi

  • 3 dl kidesokeria
  • 5 dl vettä
  • 6 passiohedelmää

Täyte

  • 6 dl kuohukermaa
  • 300 g mansikoita
  • 2 banaania
  • 5 ananasrengasta
  • viinirypäleterttu

Valmistusohje

1. Marenki: Siivilöi munanvalkuainen ja vatkaa se kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa 15-20 minuuttia. Kääntele varovasti sekaan maizena, leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisää viimeiseksi valkoviinietikka. Levitä leivinpaperille lautasen kokoiseksi levyksi ja laita uuniin 135 asteeseen. Puolen tunnin kuluttua alenna lämpöä 100 asteeseen ja anna marengin paistua vielä 1 ½ tuntia. Ota marenki uunista ja anna sen jäähtyä ritilän päällä.

2. Keitä kokoon sokeriliemi vedestä ja sokerista. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Koverra passiohedelmien sisus, lisää sokeriliemeen ja anna kiehua vielä 15 minuuttia. Anna liemen jäähtyä.

3. Vatkaa kerma. Viipaloi mansikat ja banaani, leikkaa ananasrenkaat pienemmiksi paloiksi ja poista viinirypäleistä siemenet. Laita kaikki hedelmät sokeriliemeen. Halkaise marenki ylä- ja alaosaksi. Marenki on sitkeä sisältä ja saattaa hajota helposti, mutta se ei haittaa. Kasaa marenkia, kermaa ja hedelmälientä päällekkäin. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.