Crème brûlée

Tämä on jälkiruokien ehdoton kuningatar!

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 5 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl fariinisokeria

Valmistusohje

Kuumenna kerma ja maito ja lisää sokeri ja vaniljasokeri. Riko kulhoon kaksi kokomunaa ja erottele keltuaiset lopuista mukaan.

Vatkaa kuuma maito niiden päälle. Tarkista massan maku.

Kaada vanukasmassa annoskulhoihin ja nosta kipot laakeaan uunivuokaan, jossa on vettä pohjalla parin sentin syvyydeltä. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 15-30 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet.

Ripottele jäähtyneen vanukkaan pinnalle fariinisokeria ja kuorruta créme brûlée grillivastuksen alla tai kuorrutusliekillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!