Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crème brûlée

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on jälkiruokien ehdoton kuningatar!

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 5 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl fariinisokeria

Valmistusohje

Kuumenna kerma ja maito ja lisää sokeri ja vaniljasokeri. Riko kulhoon kaksi kokomunaa ja erottele keltuaiset lopuista mukaan.

Vatkaa kuuma maito niiden päälle. Tarkista massan maku.

Kaada vanukasmassa annoskulhoihin ja nosta kipot laakeaan uunivuokaan, jossa on vettä pohjalla parin sentin syvyydeltä. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 15-30 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet.

Ripottele jäähtyneen vanukkaan pinnalle fariinisokeria ja kuorruta créme brûlée grillivastuksen alla tai kuorrutusliekillä.

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee