Diabeetikon kääretorttu
Kääretortun taikina on kevyttä ja sitä on helppo muunnella. Diabeetikko voi leipoa kääretortun ruisjauhoista ja makeuttaa hedelmäsokerilla, terveellistä näin myös muille! Tee täyte marjasurvoksesta, lisää halutessasi täytteeseen valmista vähäkalorista maustettua kevytrahkaa tai tavallista maustamatonta maitorahkaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
n. 15 viipaletta
- 4 munaa
- ½ dl hedelmäsokeria
- 1½ dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl marjasurvosta
- 1 ½ dl rahkaa
- (makeutusainetta)
Valmistusohje
Moni sairastaa diabetesta tietämättään, ajoissa havaitun aikuistyypin diabeteksen voi saada kuriin liikunnalla, laihduttamisella ja lopettamalla tupakoinnin. Tällöin haiman insuliinin tuotanto ja vaikutus voivat palautua normaaliksi. Tyypin 1 diabetesta sairasti noin 30 000 ihmistä vuonna 2003.
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Sekoita täytteen aineet keskenään, mikäli haluat rahkaa marjasurvoksen lisäksi tortun väliin. Levitä marjasurvos ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle makeutettu rahka. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Anna imeytyä leivinpaperiin kietaistuna jääkaapissa mielellään muutama tunti.
VINKKI: Ripottele leivinpaperille, jolle kypsä torttulevy kumotaan, mantelilastuja. Saat tortun pinnasta herkullisen näköisen. Mantelit ja pähkinät ovat terveellisiä ja sisältävät hyvää pehmeää rasvaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"