Rukiinen Suklaakääretorttu
Leivo ihana kääretorttu ruisjauhoilla, joiden tummuuden peität kaakaojauheella.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 15 viipaletta
- 4 munaa (omega-3)
- 1 1/2 dl (tummaa) sokeria
- 2 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte
- 1 tlk valkosuklaalla tms. maustettua rahkaa (200 g)
- 3-4 dl puolukoita tai karpaloita
Valmistusohje
Täyte voi olla myös suklainen, valkosuklaarahkalla ja raikkailla marjoilla
Hyvä munavaahto syntyy huoneenlämpöisillä aineilla, riittävän pitkään lanka-vispilällä voimakkaasti vatkaten kulhossa, joka on täysin puhdas (ei muovinen-rasvapintainen).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Levitä rahka tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, levitä päälle marjat. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki: Kokeile täytteeksi lakka- tai tyrnisosetta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti