Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rukiinen Suklaakääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo ihana kääretorttu ruisjauhoilla, joiden tummuuden peität kaakaojauheella.

n. 15 viipaletta

  • 4 munaa (omega-3)
  • 1 1/2 dl (tummaa) sokeria
  • 2 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte

  • 1 tlk valkosuklaalla tms. maustettua rahkaa (200 g)
  • 3-4 dl puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

Täyte voi olla myös suklainen, valkosuklaarahkalla ja raikkailla marjoilla

Hyvä munavaahto syntyy huoneenlämpöisillä aineilla, riittävän pitkään lanka-vispilällä voimakkaasti vatkaten kulhossa, joka on täysin puhdas (ei muovinen-rasvapintainen).

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Levitä rahka tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, levitä päälle marjat. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: Kokeile täytteeksi lakka- tai tyrnisosetta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu