Kääretorttu

Kääretorttu on suosittu ja helppovalmisteinen leivonnainen kahvipöytään. Siihen sopii monenlainen täyte, vaikkapa omenasose tai mansikkahillo. Taikinassa voi käyttää esimerkiksi suklaata ja perunajauhoja ja täytteenä voitahnaa. Tällöin luomusta kutsutaan unelmatortuksi.

1 kääretorttu

  • voita ja voipaperia
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • sokeria koristeluun
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vadelmahilloa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 280 asteeseen ja voitele voipaperi ohuelti voilla tai margariinilla. Vispaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot ja sitten leivinjauhe. Levitä taikina voipaperille, pane uuniin ja paista noin viisi minuuttia.

2. Levitä voipaperia leivinpöydälle, ja ripottele sille ohut kerros sokeria. Käännä sitten sille paistettu torttulevy voipapereineen ylösalaisin. Poista paistamiseen käytetty leivinpaperi.

3. Levitä vadelmahillo, kun torttulevy on vielä kuuma, ja rullaa sen jälkeen pituussuunnassa. Kääri sitten sokeroitu voipaperi kakun ympärille ja jäähdytä. Ota paperi pois ja jäähdytä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!