Dunderit -alkupasta

Gnocchi-tyyppiset dunderit ovat eräänlaistä alkupastaa. Niiden synnyinpaikka on pieni merenrantakaupunki Minori. Dunderitaikinaa on tehty siellä jo 700 vuotta. Kaupunki pitää erityispastansa ja Santa Trofimena- pyhimyksensä kunniaksi myös festivaalit. Silloin omaa, ihanaa dunderia syödään aamusta iltaan.

6-8 hengelle

  • 475g ricottajuustoa
  • 200g juuri raastettua grana-padano -juustoa
  • 1 kuppi jauhoa
  • 2 teelusikallista muskottipähkinää
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Sekoita kulhossa ricotta, grana-padano, jauhot, muskotti, keltuaiset, suola ja pippuri.

- Taittele seosta kunnes koostumus muuttuu taikinamaiseksi. Jos seos näyttää kostealta, lisää vähän jauhoja.

- Anna taikinan levätä liinan alla puolisen tuntia,

- Ota kädellinen taikinaa ja pyöritä siitä noin 2,5 cm paksuinen pitko.

- Leikkaa pitkula paksuisiksi dunderikuutioksi.

- Pyöräytä dunderipalat raastinrautaa vasten. Taikinaan syntyy tällä tavalla lovia, joiden avulla kastike kiinnittyy dunderiin.

- Tomuta lauta- tai pöytätaso jauholla ja aseta dunderipalat siihen niin että ne eivät tartu toisiinsa.

- Kiehauta suolattu vesi kattilassa, ja keitä dundereita 12 minuutin ajan tai kunnes ne nousevat pintaan.

- Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.