Pinaatti-ricottapiiras
Näyttävännäköinen piiras on itse asiassa sangen helppotekoinen. Voit tarjoilla sen lämpimänä tai kylmänä, alkuruokana, iltateellä tai noutopöydässä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 225 g tuoretta pinaattia
- 25 g pinjansiemeniä
- 100 g ricotta-juustoa
- 2 isoa munaa
- 50 g mantelijauhetta
- 40 g parmesaaniraastetta
- 250 g valmista voitaikinaa
Voiteluun
- 1 pieni muna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikina. Huuhdo pinaatit ja ryöppää niitä pari minuuttia. Valuta ne kunnolla. Kun pinaatti on tarpeeksi jäähtynyttä käsiteltäväksi, purista niistä käsin ylimääräinen neste pois. Laita pinjansiemenet uunipellille ja paahda niitä uunissa grillivastuksen alla 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanvärisiä.
2. Vatkaa munat, kääntele joukkoon ricotta ja pinaatti, sekoita. Lisää pinjansiemenet, sekoita kunnolla ja lisää sitten mantelijauhe ja parmesaaniraaste sekoittaen. Kauli voitaikina ja tee kaksi 20x20 sentin neliötä. Leikkaa reunat siisteiksi ja säästä ylijäänyt taikina. Laita toinen taikinalevy uunipellille, levitä pinaattitäyte sille, mutta jätä 1 cm reunoista ilman täytettä.
3. Voitele vatkatulla munalla täytetyn taikinalevyn reunat ja paina toinen taikinalevy sen päälle. Nipistele reunat tiiviisti kiinni toisiinsa. Käytä taikinanrippeet piiraan kannen koristeluun. Penslaa piiras munalla ja paista sitä 225 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 25-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku