Kannattaa valmistaa suuri annos saman tien, sillä gnocchi säilyy pakastimessa pitkään.
Tee näin:
- Aseta pehmeä ricotta-juusto ja grana-padano -juusto suureen kulhoon ja sekoita. Lisää hieman jauhoja, jotka pitävät taikinan koossa ja imevät liian kosteuden. Huom! älä anna juuston lämmetä liikaa, jotta taikinasta ei tulisi löysää.
- Levitä taikina työalustalle, johon on ripoteltu kevyesti jauhoja. On tärkeää, ettei jauhoja lisätä liikaa, sillä gnocchista ei saa tulla liian raskasta.
- Ota suuri pala taikinaa ja pyörittele siitä pitkiä, ohuita, halkaisijaltaan runsaan 2 cm pötköjä. Leikkaa pötköistä noin 1,5 cm leveitä paloja. Rullaa kevyesti jokaisen gnocchin päälle haarukalla lovet, jotka saavat kastikkeen kiinnittymään paremmin gnocchin päälle. Älä paina, vaan pyöräytä haarukkaa gnocchin päällä.
- Aseta gnocchit ennen keittämistä tarjottimelle yhteen kerrokseen liinan alle, jotta ne eivät kuivuisi. Tarjotin voidaan asettaa jääkaappiin tai pakastimeen niin pitkäksi aikaa kuin on tarpeen.
- Gnocchien kypsentämiseksi kiehuta niitä suolavedessä noin minuutin ajan tai kunnes ne kelluvat pinnalla.
Kastike:
- Sulata voi kattilassa ja lisää tuoreita salvianlehtiä.
- Valuta gnocchit ja lisää suoraan kastikekattilaan. Keitä yhdessä kastikkeen kanssa noin 30 sekuntia.