Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Socca à la Jouni

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Socca on Nizzan ravintoloissa parasta juuri uunista tulleena, ja tämä pätee myös omatekoiseen soccaan.

Ainekset

  • 250 g kikhernejauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 l vettä
  • mustapippuria myllystä paistetun letun päälle

Valmistusohje

Kikhernejauhoja löydät mm. etnisiin ruokiin erikoistuneista kaupoista nimellä Besan tai Gram flour. Jauhoja voit tehdä helposti itsekin: Valuta ja kuivaa keitetyt kikherneet ja levitä tasaisesti leivinpaperille. Kuivattele noin 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia ja jätä jäähtymään yön yli. Murskaa huhmareessa hienoksi.

Sekoita jauhot, öljy ja suola. Lisää ⅔ vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Taikinan voit valmistaa myös jo edellisenä päivänä.

Lämmitä sopivan kokoinen teflonpannu kuumaksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kun öljy lähes savuaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja paista pari minuuttia. Käännä kerran. Mausta mustapippurilla.

Soccaa voi käyttää myös kalan lisukkeena tai salaatissa niin, että siitä rikotaan pieniä rapeita palasia salaatin joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut