Socca à la Jouni
Socca on Nizzan ravintoloissa parasta juuri uunista tulleena, ja tämä pätee myös omatekoiseen soccaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g kikhernejauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 1 l vettä
- mustapippuria myllystä paistetun letun päälle
Valmistusohje
Kikhernejauhoja löydät mm. etnisiin ruokiin erikoistuneista kaupoista nimellä Besan tai Gram flour. Jauhoja voit tehdä helposti itsekin: Valuta ja kuivaa keitetyt kikherneet ja levitä tasaisesti leivinpaperille. Kuivattele noin 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia ja jätä jäähtymään yön yli. Murskaa huhmareessa hienoksi.
Sekoita jauhot, öljy ja suola. Lisää ⅔ vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Taikinan voit valmistaa myös jo edellisenä päivänä.
Lämmitä sopivan kokoinen teflonpannu kuumaksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kun öljy lähes savuaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja paista pari minuuttia. Käännä kerran. Mausta mustapippurilla.
Soccaa voi käyttää myös kalan lisukkeena tai salaatissa niin, että siitä rikotaan pieniä rapeita palasia salaatin joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa