Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tiramisù-kakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermainen viettelijä tiramisù on ehkä tunnetuin italialainen jälkiruoka. Herkullinen syödä ja helppo valmistaa; ei tarvitse paistaa, ei keittää, ei mitään. Kakun nimi tirami-su tarkoittaa kirjaimellisesti Vedä minut ylös! tai Elvytä minut! tai Virkistä minut!

8 hengelle

  • 2 kuppia espressoa
  • 1/3 kuppia italialaista vermuttia
  • 40 savoiardi-sokerikakkukeksiä, englanniksi ladyfingers
  • 500g mascarpone-tuorejuustoa
  • 5 munaa
  • 5 ruokalusikallista sokeria
  • suklaalastuja

Valmistusohje

Nimi liittyy tarinan mukaan erään ravintolan yläkerrassa olleeseen bordelliin, jonka työntekijät tulivat aina välillä alakertaan hakemaan oraalista virvoitusta. Makeannälkäinen kuulee kutsun tietysti muodossa "Syö minut, syö minut!" David rakastaa tiramisu-reseptejä.

- Erota keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

- Lisää keltuaiskulhoon sokeria ja sekoita seosta sähkövatkaimella, kunnes koostumus on kermainen.

- Lisää juusto ja sekoita erittäin hyvin.

- Kuohkeuta toisessa kulhossa valkuaiset, kunnes niistä tulee pöyheitä ja vitivalkoisia. Taittele ne taiten, älä siis vatkaa, kermaiseen keltuaisseokseen.

- Sekoita toisessa kulhossa espresso ja vermutti. Dippaa keksejä kahviseoksessa muutaman minuutin ajan. Niiden pitäisi tulla kosteiksi päältä, mutta jäädä kuiviksi keskeltä.

- Aseta dipatut keksit kakkuvuoan pohjalle yhteen tiukkaan kerrokseen.

- Kaada puolet kermasta keksien päälle ja levitä tasaisesti.

- Lisää toinen kerros keksejä ja levitä jäljelle jäänyt kerma päälle.

- Peitä vuoka kelmulla ja jätä tiramisu jääkaappiin 3-4 tunniksi.

- Sirottele raastetut suklaalastut ennen tarjoilua päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka