Englantilaiset sandwichit kasvistäyttein

Englantilaiset voileivät ovat yleensä kaksinkertaisia pikku kolmiota ja niitä nimitetään sandwicheiksi muinaisen pelurilordi Sandwichin mukaan, joka halusi syödä samalla, kun pelasi korttia. Arkileivistä ei tarvitse leikata reunoja pois, niin tehdään vain juhla- tai cocktailleiville.

Kahdeksan kolmiota

  • 4 isoa englantilaista leipäviipaletta
  • tai 8 suomalaista vuokaleipäsiivua
  • voita tai levitettä

Muna-majoneesitäyte

  • 3 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 ½ rkl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl maustekrassia

Philly-kurkkutäyte

  • 1 pieni rasia Philadelphia-juustoa
  • 12 kurkkuviipaletta

Juusto-marmitetäyte

  • 8 juustoviipaletta
  • 2 rkl Marmite (kasvistahna)

Tartex-tomaattitäyte

  • 4 rkl Tartex (kasvistahna)
  • 8 tomaattiviipaletta

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet levitteellä, täytä puolet viipaleista ja paina kevyesti niiden päälle loput viipaleet. Isot englantilaiset valmiiksi täytetyt leivät leikataan vinottain puoliksi ja puolikkaat vielä puoliksi, jolloin tuloksena on 4 kolmioleipää. Suomalaiset leivät leikataan vinottain puoliksi, tuloksena kaksi kolmioleipää.

2. Muna-majoneesitäyte: Kuori munat ja muussaa ne haarukalla. Sekoita siihen majoneesi, suola ja pippuri. Majoneesia tulee olla vain sen verran, että se sitoo munahakkeen. Sekoita joukkoon vielä silputtu krassi. Levitä täytettä puoleen voidelluista viipaleista ja paina päälle toiset viipaleet. Leikkaa kolmioiksi.

3. Philly-kurkkutäyte: Sivele Philadelphia-juustoa kaikille leipäviipaleille ja laita kurkkuviipaleet puolelle viipaleista. Paina toiset viipaleet kurkkuviipaleiden päälle ja leikkaa kolmioiksi.

4. Juusto-marmitetäyte: Voitele kaikki viipaleet ensin voilla/levitteellä ja sitten Marmitella. Laita juustoviipaleet puoleen leivistä ja paina toiset leivät päälle. Leikkaa kolmioiksi.

5. Tartex-tomaattitäyte: Voitele leivät voilla/levitteellä, sitten Tartexilla. Pane tomaattiviipaleet puolelle leivistä ja paina toiset viipaleet päälle. Leikkaa kolmioiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.