Englantilaiset sandwichit kasvistäyttein
Englantilaiset voileivät ovat yleensä kaksinkertaisia pikku kolmiota ja niitä nimitetään sandwicheiksi muinaisen pelurilordi Sandwichin mukaan, joka halusi syödä samalla, kun pelasi korttia. Arkileivistä ei tarvitse leikata reunoja pois, niin tehdään vain juhla- tai cocktailleiville.
Kahdeksan kolmiota
- 4 isoa englantilaista leipäviipaletta
- tai 8 suomalaista vuokaleipäsiivua
- voita tai levitettä
Muna-majoneesitäyte
- 3 kovaksikeitettyä munaa
- 1 ½ rkl majoneesia
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl maustekrassia
Philly-kurkkutäyte
- 1 pieni rasia Philadelphia-juustoa
- 12 kurkkuviipaletta
Juusto-marmitetäyte
- 8 juustoviipaletta
- 2 rkl Marmite (kasvistahna)
Tartex-tomaattitäyte
- 4 rkl Tartex (kasvistahna)
- 8 tomaattiviipaletta
Valmistusohje
1. Voitele leipäviipaleet levitteellä, täytä puolet viipaleista ja paina kevyesti niiden päälle loput viipaleet. Isot englantilaiset valmiiksi täytetyt leivät leikataan vinottain puoliksi ja puolikkaat vielä puoliksi, jolloin tuloksena on 4 kolmioleipää. Suomalaiset leivät leikataan vinottain puoliksi, tuloksena kaksi kolmioleipää.
2. Muna-majoneesitäyte: Kuori munat ja muussaa ne haarukalla. Sekoita siihen majoneesi, suola ja pippuri. Majoneesia tulee olla vain sen verran, että se sitoo munahakkeen. Sekoita joukkoon vielä silputtu krassi. Levitä täytettä puoleen voidelluista viipaleista ja paina päälle toiset viipaleet. Leikkaa kolmioiksi.
3. Philly-kurkkutäyte: Sivele Philadelphia-juustoa kaikille leipäviipaleille ja laita kurkkuviipaleet puolelle viipaleista. Paina toiset viipaleet kurkkuviipaleiden päälle ja leikkaa kolmioiksi.
4. Juusto-marmitetäyte: Voitele kaikki viipaleet ensin voilla/levitteellä ja sitten Marmitella. Laita juustoviipaleet puoleen leivistä ja paina toiset leivät päälle. Leikkaa kolmioiksi.
5. Tartex-tomaattitäyte: Voitele leivät voilla/levitteellä, sitten Tartexilla. Pane tomaattiviipaleet puolelle leivistä ja paina toiset viipaleet päälle. Leikkaa kolmioiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka