Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suuri voileipäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä reilunkokoinen voileipäkakku sopii kevään juhliin!

16 palaan

  • 16 palaa vaaleaa vuokaleipää
  • 200 g voileipämargariinia
  • 300 g keitettyä maksapasteijaa
  • 300 g viipaloitua juustoa
  • 200 g keitettyä kinkkua
  • 3 dl rahkaa
  • 100 g Kallen mätitahnaa
  • 8 keitettyä kananmunaa
  • 500 g kylmäsavulohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 5 tomaattia
  • 6 retiisiä
  • 1 nippu persiljaa
  • tillinoksia
  • 24 kurkkuviipaletta

Valmistusohje

1. Levitä margariinia neljälle leipäviipaleelle, levitä päälle maksapasteijaa. Voitele toinen satsi leipäviipaleita, mutta laita ne voideltu puoli alaspäin ja voitele toinenkin puoli.

2. Asettele päälle juusto. Levitä vielä kerros leipiä samalla tavalla. Lisää kinkku. Voitele viimeiset leivät ja laita ne voideltu puoli alaspäin kinkun päälle.

3. Sekoita rahka ja Kallen mätitahna. Levitä seos kakun sivuille ja päälle. Hienonna persilja ja taputtele persiljaa joka puolelle. Näin pitkälle voit valmistella kakun etukäteen.

4. Piirrä kakun päälle viivoja veitsellä, jotta saat sen koristeltua symmetrisesti. Viipaloi kananmunat ja asettele kakun päälle. Kääri lohiviipaleet ruusukkeiksi ja asettele päälle. Viipaloi kurkku ohuesti juustohöylällä, kääri niitä hieman rullalle ja koristele kakku niillä. Lohko tomaatit tai leikkaa ne ruusuiksi ja koristele. Viipaloi retiisit tai leikkaa ne ruusuiksi, lisää kakun päälle. Koristele tillinoksin.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku