Lohisandwichit
Perinteiset englantilaiset voileivät iltapäiväteelle, jotka maistuvat yhtä lailla myös myöhäisellä aamiaisella tai aikaisella lounaalla. Älä unohda tiputella viinietikkaa, juuri se tekee täytteestä oikeasti englantilaisen.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 200 g lohifileetä
- 2 tl suolaa
- 8 viipaletta valkoista leipää
- salaatinlehtiä
- viinietikkaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Pane lohi kattilaan, kaada vettä, niin että se juuri peittää kalan, suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Ota kattila liedeltä, nosta leikkuulaudalle ja anna seistä kannella peitettynä 5 minuuttia.
2. Nosta lohi kattilasta ja poista mahdolliset ruodot. Muussaa lohi haarukalla ja jaa neljälle leipäviipaleelle. Tiputtele runsaanpuoleisesti viinietikkaa lohelle, pyöräytä myllystä mustapippuria ja laita päälle salaatinlehti. Paina toinen leipäviipale jokaiselle päällystetylle leivälle. Puolita leivät vinottain terävällä veitsellä ja käännä kolmiot siten, että salaatti tulee lohen alapuolelle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka